Skriv ut Skriv ut

Grammatikk, Caps Lock og utropstegn

Det skal mye til for å sjokkere meg. Når man kommer til en viss alder, føler man at det meste er sett og hørt.

Så feil kan man ta. Jeg har de siste ukene trålet den ultramørke siden av Internett. Eller kommentarfeltene, som de også kalles, hvor hat og konspirasjonsteorier slåss om å være konge på den digitale (søppel)haugen.

Her snakker vi ikke bare hakeslipp, noen ganger føltes det som om jeg måtte plukke haken min opp fra gulvet. Ikke av ytringene, selv om mange av dem rent politisk står litt til høyre for Hitler, men av den totale mangel på respekt for språket og grammatikken.

For la oss slå en ting fast: Disse menneskene kan ikke skrive! De kan ikke uttrykke seg forståelig om det så står om livet! Jeg tviler på at de verbalt sett er kapabel til annet enn å kjøpe en sixpack, en Grandiosa og en pakke Rød Mix. Jeg tviler også på at de klarer å organisere en fyllefest i et bryggeri! Jeg er overbevist om at påkledningen deres består av grilldress og Crocs, og at de bruker NAV-kronene på Lotto-kuponger og fine, blanke gjenstander.

Om de har en omgangskrets – i den virkelige verden – skal jeg ikke uttale meg om, men deres beste venner er uten tvil Caps Lock-tasten og utropstegnet. Og hildrande du, som de bruker nevnte taster. Dette fenomenet, kombinert med en rettskrivning kokt sammen i den syvende sirkelen av helvete, gjør at man til tider ikke leser kommentarene, man må dechiffrere dem for å overhodet nærme seg essensen i hva pokker det er de forsøker å si.

Fellesnevneren er og blir hat. Mot alt og alle fra Jens Stoltenberg til romfolket, til bensinprisene, til dårlig vær. Alt knotet ned på et så ubehjelpelig norsk at en gjennomsnittlig førsteklassing fremstår som Kjell Askilden til sammenligning. Det å skulle forklare disse “skribentene” elementær tegnsetting, blir som å forklare offside-regelen til en defekt støvsuger!

Hvor kommer de fra? Hva er det egentlig de vil? Drakk mødrene deres møbelrens mens de gikk gravide? Kan de ikke bare holde kjeft, i det minste til de har gjennomført et norskkurs eller to? Gjerne sammen med nylig ankomne asylsøkere. Kanskje, bare kanskje, ville noe slikt ført til at de fikk et litt mere nyansert syn på verden. Skjønt, jeg tviler. Mennesker, hvis skonummer er høyere enn IQ-en, er nok en tapt sak.

Kort sagt; jeg er så full av fordommer mot disse menneskene, at det er en fryd. Om nevnte fordommer setter meg i samme bås som disse, så får det så være. Jeg poster i det minste ikke disse på forskjellige nettsteder. Neida, jeg har en egen spalte der jeg kan kjefte, smelle og raljere så mye jeg vil, og hvor Caps Lock er bannlyst. Og det setter jo meg i en helt annen posisjon enn ovennevnte hattifnatter, ikke sant? Eller…? Faen og!

Typisk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...