Skriv ut Skriv ut

På date med Sandra Borch (utdrag)

Politikerpjatt eller personlig tale. Hvor begynner det ene og hvor slutter det andre? Er det en vegg mellom  journalisten og intervjuobjektet? Hvorfor velger journalisten intervjuobjektet, og hvorfor sier objektet ja til et  intervju med akkurat denne journalisten? Kanskje de liker hverandre? Følg nøye med nå.

Sandra_Borch 1

Tekst: Eirik Junge Eliassen
Foto: Trine Lise Halmøy

Slutten. Utenfor en kafé i Tromsø:
Grensene mellom journalist Junge og intervjuobjekt Borch er utslettet. De står utenfor kaféen. På innsiden har de drukket minst fire glass rødvin hver. De er begge salongbrisen. De er begge single. De har blitt fortrolige på alle områder i intervju-prosessen. Eller Journalist Junge har følelsen av det, i det Sandra takker for seg og går ut i verden. Hun ser fortrolig på Junge, som har avlagt et hederlig løfte om hva han kan skrive og ikke. Et blikk fra en intenst vakker kvinne – om enn noe ung for journalisten – men likevel intenst tilstede i alt. Hun er Kvinne, ikke intervjuobjekt lengre. Journalisten kjenner at han vil strekke frem armene mot henne og klemme henne hardt. Han vil egentlig være med henne videre på fest denne kvelden. Hans noe avslepne presseetikk banker på et øyeblikk. Han sier “farvel” eller “på gjensyn”. Han husker ikke helt. Hun går. Han blir stående å se etter henne. Hun går 31 meter og stopper litt. Ser seg over skuldra. Hun ser på han. Han ser på henne. Hvor ender de denne kvelden i november? Hver til sitt, eller…

Etikken
Etter reglene ville ikke dette kunne blitt et intervju. Journa-listen og objektet noe for tett. De er til og med observert sam-men på en kafé – på hver sin side av et lite bord. I begynnelsen er det noe kleint. Journalisten og objektet er på date. Totalt utenfor all etikk. Kan det likevel bli en sak? Kan det formidles eller skrives uten filter? Har noen journalist, noen gang kom-met så nær frøken Borch? Hvorfor ville hun drikke vin med han? Hvorfor ville han drikke vin med henne? Hva skjedde?
Les litt videre…

To dager før. Kaffe. Virkelig-kontoret:
Det har tatt noe tid å få en intervjuavtale med Sandra, men vi er enige om at vi venter til valgkamp er over. Undertegnede har fordommer. April-barnet Sandra Konstance Nygård Borch (27), fra Lavangen sør i Troms, er allerede en dreven politiker. Hodet langt fremme. Kjent for sitt mot. Sterke meninger i  det hun brenner for. En politisk traktor som ikke går av veien for en fight. Et innlært politikerspråk. Unngår personlige ting – til tross for at media også har sett henne sårbar. Men aldri etter det sårbare har vi hørt henne snakke med sine emosjoner. Hun er tett om det private, og bruker bare det private om det kan sette et fokus på sak. Et vanskelig intervjuobjekt. En umulig jobb. Hun har stått lenge på lista over intervjuer Virkelig/ Ekko har ønska å gjøre. Redaksjonen har spurt seg; hvem er hun egentlig? Hva skjuler seg bak denne tøffe dama? Hva lurer inni der et sted? Undertegnede får jobben.

Vil du lese resten av dette intervjuet, og flere andre interessante historier, kjøp Mørketidsnummeret, ute på gata nå!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...