Skriv ut Skriv ut

BAR i Tromsø

Mandag 6. juni 2011 holdt organisasjonen barn av rusmisbrukere sitt første offisielle møte i Tromsø. Møtet var et åpent dialogmøte, som var gjestet av BARs generalsekretær, samt tre av representantene for Tromsø.

 

 

 

 

[div class=»notice» class2=»typo-icon»]FAKTA:
• BAR ble stiftet 10. mai 2009
• BAR er en bruker og interesseorganisasjon
for barn i alle aldere som opplever foreldres
rusmisbruk som belastende
• Gjennom nettsiden til BAR finnes tilbudet
BAR-snakk og informasjon om organisasjonen.
• BAR er politisk og religiøst nøytral.[/div]

Generalsekretær Marius Sørensen-Sjømæling legger vekt på at dette er en brukerorganisasjon, og formålet er å løfte stemmene til alle de barna som har opplevd, eller opplever, at foreldrenes rusmisbruk er en belastning. Hovedgruppa i BAR er barn mellom 13 og 23, men barn av rusmisbrukere mellom 9 og 58 år har kontaktet organisasjonen. – Vi skal se den enkelte, høre den enkelte og være derfor den enkelte, forteller Marius.

Vil være overflødige
Marius forteller videre at BAR ikke tar på seg noen roller, men at de ofte fyller opp hull helsevesenet ikke oppfanger. Videre registrerer de ingen navn, og full anonymitet er en realitet. BAR jobber aktivt for å være overflødig, men slik situasjonen er nå er ikke det mulig. Arbeidet blir godt tatt imot av forskjellige instanser i landet og i det offentlige helsevesenet.

Chattetjeneste
BAR driver selv på internettsiden sin en anonym chattetjeneste, der barn av rusmisbrukere kan ta kontakt med mennesker for samtaler anonymt. Menneskene de får snakke med er opplærte og jobber skift ved chattetjenesten. BAR har også et eget nettverk, bestående av representanter i kommunene og områdene der de bor. Disse representantene arbeider frivillig og aktivt for å bistå med den hjelpen de kan til andre. Det er dette Anniken Wiik, Tina-Mari Jensen, Cecilie Haugland og Lisa Richardsen jobber med i Tromsø.

Åpen møteplass
Anniken forteller at de i første omgang ser for seg at det skal bli opprettet en åpen møteplass der likesinnede barn kan møtes. Hun understreker at dette er et lavterskeltilbud. – Vi vil skape en åpen arena der vi får fellesskap, det er så utrolig viktig. Det første møtet skal finne sted 16. august på Kafé X, og Anniken opplyser at det ikke vil være foreldre tilstede.Det vil heller ikke bli noen registrering, Dette skal fungere som et samlingssted og fristed for barn av rusmisbrukere. Videre ser jentene for seg at de vil kunne ta runder på skoler og fortelle om organisasjonen.

Man kan ta kontakt med BAR gjennom
www.barweb.no eller på telefon 23 21 45 93

Bar
Cecilie Haugland og Anniken Wiik, i BAR Tromsø. (Foto: Eirik Junge Eliassen)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...