Skriv ut Skriv ut

Drømmefangeren

Sandra Holst (27) var syk og fikk en sterk medisin. Da nedtrappingen av medisinen startet fikk Sandra en oppvåkning. – Jeg begynte å bli rastløs og fikk lyst til å gjøre noe. Skape noe. Det ble drømmerfangere.

Hun surfet på internett med tanke på å kjøpe seg en drømmefanger.  – Jeg hadde lyst på en, men de var så dyre. Jeg begynte å se hvordan jeg kunne lære meg å lage dette selv. Se på knutene, se på hvordan andre har gjort det. Håndarbeid ligger i genene mine. Mange i familien er flinke til å sy og strikke, farmor sydde for Husfliden. Så jeg hadde det i meg, det vare bare å finne den rette tingen å begynne med.

Individuelle kunstverk
Ingen av Sandras drømmefangere er like. – Alle blir individuelle små kunstverk. De tar lang tid å lage, slik at jeg ikke tør å ta i mot så mange bestillinger. Jeg har en kamerat som kjenner en som driver en butikk som selger drømmefangere. Kanskje det er en mulighet for at jeg kan få selge mine drømmefangere gjennom hans butikk.

Måkefjær
Jeg har prøvd ut mye nytt i det siste. Noen litt barnslige, andre litt mørkere. Jeg har laget en som er litt goth-inspirert. Så det skulle være noe for enhver smak, mener Sandra. Hun peker på en av de mange drømmefangerne som henger rundt i hennes og samboerens hyggelige hjem i Tønsvika. – Den der har en måkefjær montert på. Den fant jeg i fjæra, forteller Sandra.

Fjernet uro i hus
Sandra har fått mye skryt for drømmefangerproduksjonen som startet for om lag et halvt år siden. – En nabo jeg har fikk en drømmefanger og ble veldig glad. Han mener sågar at drømmefangeren har fjernet uroen han hadde i den delen av huset, ler Sandra.

Stiller ut på Facebook
Drømmefangerne blir til av forskjellige ting. Noe har hun kjøpt og plukket fra hverandre. Andre ting får hun, og noe resirkuleres. – Jeg har satt meg et mål å produsere èn om dagen. Jeg legger dem ut på Facebook, og det er i hovedsak det som er utstillingsvinduet mitt. En jeg kjenner som er gravid, har allerede bestilt en drømmefanger til babyen sin. Det er mulig at dette kan bli en hobby jeg kan tjene litt penger på, sier Sandra.

Beskyttelse mot drømmer
Indianere har visstnok enerett på produksjon av drømmefangere. – Jeg kan ikke kalle dem indianske drømmefangere, og har heller ikke lov til å bruke ørnefjær. Symbolikken i drømmefangeren er et nett som fanger drømmen som blir tatt av edderkoppen. Edderkoppen kan være en perle eller noe, forteller Sandra, som forteller at fangeren beskytter oss mot dårlige drømmer.

Sandras egne drømmer
Sandra har også drømmer, drømmer som stikker dypt. Drømmer som for mange andre kan oppleves med enkle grep, men som for Sandra vil ta lengre tid å oppleve. Men drømmen er der, drømmen om det som av og til kan kjennes vanskelig i Sandras liv. Sandra finner trøst i sine vakre drømmefangere.

Om du ønsker å kjøpe en av Sandras drømmefangere kan du ta kontakt med henne på northenlightdreams@yahoo.no, eller sjekk ut hennes profil på Facebook; «NorthenLightDreams».

Foto: Eirik Junge Eliassen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...