Skriv ut Skriv ut

Føler meg ikke en dag over 40

En 60-åring kan gjøre hva hun vil, sier Inger Johansen fra Tromsø. Virkeligfotograf Trine Lise Halmøy Lockertsen tok henne med i studio.

Inger er ikke gammel. – Jeg har hund, så da sier det seg selv at det blir mye friluftsliv på meg. Og med den naturen vi har her, er det bare å gå ut og nyte. Jeg liker å reise og å være sammen med familie og venner, men føler at tiden ikke alltid strekker til. Den eneste forskjellen på 40 og 60 er at mine barn er voksne nå, forteller Inger.

Hva er forskjellen på deg og din mor som 60?
– Min mor var 60 for 30 år siden, så det sier seg selv at det var en stor forskjell på da og nå. Trenger ikke å gå lenger enn å se på klesstilen. Nå kan alle ha sin egen stil, uten at noen ser rart på dem. Da min mor var 60, måtte alle kle seg som en 60-åringer. Frakkeforklene, for de som husker dem. Men min mor ble bare yngre og yngre med årene, så jeg har noe å se frem til, sier Inger.

Fotomodell for første gang?

– Nei. Jeg debuterte som fotomodell som 58-åring. Oppkledd som punker reklamerte jeg for et spritmerke i et barmagasin, så alder er bare et tall og ingen hindring.

Bartender?
– Ja, i utelivbransjen holder man seg ung lenge. Fantastiske unge kolleger i et godt miljø, gjør at man trives. I tillegg har jeg unger i 30-årene. De og deres venner er jo til stadighet i nærheten. Jeg kjenner kun alderen litt på ryggen etter et langt yrkesliv, det er derfor jeg har fått meg hund så jeg kommer meg ut, sier Inger, som også ofte kan observeres som trommeslager i et korps fullt av spreke damer i lyseblått.

Bildene?

– De er veldig fine. Flink fotograf. Jeg tror mine barn gjerne vil ha disse bildene på veggen, avslutter Inger.

Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen

Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen
Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...