Skriv ut Skriv ut

Gledessprederen

Kine Yvonne Berntsen (27) synger og spiller, tegner, maler og fotograferer.

Kine har spilt gitar og sunget siden hun var liten. – Jeg fikk min første gitar da jeg var 10 år, og brukte den mest til å irritere pappa.  Jeg lærte meg å spille på den i 14-årsalderen, og ble gitarfrelst fra da av.  Jeg har tatt vare på alle sangene jeg har laget, men de første fra jeg var rundt 16 er ikke så bra, forteller Kine.

Kine på plate
Nå har Kine og bandet mer enn nok materiale til spille inn et album. –Jeg synes det blir litt ensomt med bare meg og gitaren min. Derfor har jeg samlet et knippe musikere som er helt fantastiske og unike, sier Kine. Kines største ønske er å kunne gi ut musikken sin og leve av den i fremtiden. Kine jobber til daglig ved kulturavdelinga på UNN. – Vi presenterer kultur til pasienter, pårørende og ansatte. Jeg spiller konserter rundt på avdelingene, og ved konferanser, forteller Kine.

Veggpryd
Etter jul skal Kine investere mer tid i sitt prosjekt ”Veggpryd”.
– Jeg liker å tegne og male på store flater. Gjerne konsertlokaler eller store offentlige bygg, slik at mange kan betrakte kunsten min. Jeg tar også oppdrag fra privatpersoner som ønsker å få en vegg dekorert i eget hjem. Dette e et kunstnerisk alternativ til tapet. Jeg liker å jobbe med helhetlige interiører. Store veggmalerier og gjennomgående dekor. Jeg gjorde nettopp dette på en uteplass i Tromsø. Flere og flere ønsker noe som har egenart og er spesielt, forteller Kine.

Bestillingsverk.
Hun har mange jern i ilden. – Etter arbeidstid gjør jeg kunst, gjerne på oppdrag. Det e veldig mange som ønsker portretter av foreksempel kjæresten, familiemedlemmer, brudebilder og lignende – mot jul er det mange slike oppdrag.

Fotooppdrag
Kine liker best å bruke foto som utgangspunkt for kunsten, slik kan hun kombinere maleri med foto. – Ellers er det en del forespørsler om CD-cover, og plakatoppdrag. Jeg har lyst å bevege meg innenfor skulpturarbeid, men bor for tiden på en liten hybel, så arbeidsforholdene er litt ugunstig.

Foto: Kjell-Erik Bersvendsen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...