Skriv ut Skriv ut

Godt nyttår!

Gatemagasinet Virkelig fyller fem år, har slanket seg, men er mer innholdsrikt enn noen gang.

Virkelig går en fremtid i møte uten subsidier fra helsedepartementet. Støtten forsvinner når gatemagasinet ikke lengre er et prosjekt, men et tiltak som har kommet for å bli. Dette til tross for at vår økonomiske situasjon fortsatt er uavklart. Det gir oss nye utfordringer. Vi må sette tæring etter næring, for å sikre at magasinet kommer ut til våre selgere i Tromsø, Harstad, Finnsnes og Mo i Rana også i fremtiden.

Som du kjenner er magasinet du nå holder i hånden litt lettere enn Virkelig anno 2010. Det har blitt tynnere i den forstand at vi har noen færre sider, men designen gjør at det ikke nødvendigvis er mindre innhold. Fra neste nummer vil vi også gå over til en mer kostnadseffektiv papirtype. Magasinet vårt har vært oppfattet som litt uhåndterlig av publikum, og litt for tungt å drasse på for våre agenter i gata. I baggen kan det fort ligge 40 magasiner på morgenkvisten, og holder våre selgere i overkant godt jorda i løpet av en lang dag.

Vi kommer fortsatt til å være en plogspiss for de vanskeligstilte, og sette sosiale saker på agendaen for våre trofaste kjøpere i nord. Vår jobb er ikke å gjøre verden tabloid, men å bringe en virkelighet som aviser og ukeblader sjelden forteller om – i hvert fall ikke med den grundighet og det engasjement som har blitt vårt varemerke.

Vi innrømmer at 2010 var et økonomisk vanskelig år. Det var en tid der det så ut som om skuta skulle gå ned, men med god drahjelp fra kommune og givere kommer vi fortsatt ut hver femte uke. I så måte er det på tide å takke alle som hjalp oss over kneika. Vår trofaste samarbeidspartner Lundblad Media har vært en god onkel å lene seg mot. Tromsø kommune og Helsedepartementet er ikke glemt, men det mest rørende var å se engasjementet fra grasrota. Privatpersoner satte penger inn på kontoen vår. Vi fikk penger fra skolelotterier og tips fra restaurantbransjen. Unge mennesker delte ukelønna si med gatefolket, og folk flest viste i krisetiden at Virkelig har kommet for å bli. Vi selger magasiner som aldri før, og vil fortsette å øke vårt opplag i 2011.

Det blir ingen stor feiring av femåringen Virkelig, men likevel skal vi sørge for at det blir litt ekstra kake i jubileumsåret. Virkelig på nett, www.virkelig.no, er sminket opp og snart klar for å bringe våre historier ut til et atskillig videre publikum enn papirversjonen makter. Nettversjonen av Virkelig skal selvfølgelig ikke konkurrere med gateproduktet, men være et supplement som er informativt og skaper nysgjerrighet.

Videre lanserer vi Virkeligs første CD. En eksklusiv samling nordnorske kvinnelige artister som kun kan kjøpes på gata. ”Plata tell gata” koster en hundrings, og vil ytterligere sikre våre selgere en verdig inntekt. Spør etter den hos din virkelig-dealer.

Så gjenstår det vel bare å takke deg, for at du bidrar til å gjøre hverdagen litt enklere for mange mennesker med noen spesielle utfordringer i sine liv. Vi regner med at du opplever at du får valuta for pengene; at du kjøper Virkelig ikke bare for å støtte, men også fordi du finner innholdet interessant.

Det var de fem første åra i Virkelighistorien, og vi ser frem til nye år der vi gleder og forarger våre lesere. På de fem første åra har Virkelig endret mange liv, og gitt avgjørende bidrag til at noen har funnet veien ut av misbruket og inn i verdigheten.  

Takk for at du fortsatt kjøper Gatemagasinet Virkelig.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...