Skriv ut Skriv ut

Hasjen ødela meg

altHasjverdenen er en kynisk, paranoid liksomverden som suger livet ut av deg. Hasj er ikke ufarlig i det hele tatt

 

 

 

 

 

Maria tror muligens at hasjen i seg selv ikke var eneste grunn til at det bar utenfor. Miljøet i seg selv er destruktivt og farlig. – Hasj-røykermiljøet jeg havna i bestod i hovedsak av bedrevitende menn som hadde lagt beslag på en slags sannhet. Paranoide, farlig menn, forteller Maria.

Den spennende mannen
Maria gjentar en historie vi har hørt så mange ganger før. Det startet med fascinasjon for eldre menn, deres frihet og levemåte. For en ung kvinne ble dette forlokkende. – Kjæresten min på denne tiden hadde ingen andre venner enn belastede hasjrøykere. Han oppfattet det slik at “vennene” hans ville være sammen med han fordi at han etter egen påstand hadde slik “peiling”. I disse kretsene skulle jeg bare sitte der og ikke si noe, men være hans kvinne til pynt, forteller Maria til Virkelig.

Døgnet på tamp
Virkestoffet i cannabis (THC) virker sløvende på den som tar inn stoffet, og hasjrøykere har ikke begrep om vanlige rytmer. – Det kunne gå i røyking og tedrikking hos “venner” i timevis inne i en leilighet. Kjæresten min var paranoid av all røykinga, og ville ikke dra hjem fordi han var så redd for politiet. Slik ble vi ofte sittende til neste morgen. Jeg levde rett og slett i en naiv boble, sammen med disse vrakene av noen “hvite niggere”, under en kraftig romantisering av tilværelsen, forteller Maria.

Vekttap
– Jeg skulle ofte på morran gå på skolen, tørr i øyene og sulten. Det gikk så langt at det slet på psyken min, jeg ble også psykisk plaga og paranoid. Til tross for dette gikk det greit på skolen, i etterkant viser det seg at lærerne mine trodde jeg var blitt mer voksen og stille. Familien begynte å reagere på kroppsvekta mi, jeg var veldig tynn. Jeg lot som ingenting, sier Maria.

Ville ta sitt liv
Tilbake hos kjæresten fortalte han de rareste ting om at jeg måtte spise for revolusjonen, og han babla masse om at vi var overvåka. Jeg turde ikke sove. Han mente jeg måtte skjerpe meg slik at vi ikke ble tatt. Jeg var sliten og gikk rundt i svima. Jeg var sikker på at mora hans og ei venninne av henne var Gud og Djevelen og vekslet på dette. Jeg taklet ikke mer, latet som jeg skulle trekke frisk luft på verandaen. Jeg klarte nesten å hoppe over gelenderet, før de dro meg inn.

Innlagt
Politiet henta Maria og fikk henne innlagt på psykiatrisk sykehus. Hun lå inne i to måneder. Foreldrene prøvde å støtte henne det de kunne, men Maria var ennå ikke blitt sitt gamle jeg. Maria var syk. – Foreldrene mine dro på ferie, og jeg benyttet anledningen til å treffe “kjæresten” min igjen. Hasjrøykingen tiltok sakte, men sikkert.Mamma kom på besøk og oppdaget at forholdet var gjenopptatt, hun var svært fortvilet, men jeg ville ikke lytte til henne. Han lo bare av mamma, han hadde full kontroll over meg, forteller Maria.

Vold
Hun fikk ikke bestemme noe selv. Han hadde begynt å slå henne, spytte på henne. – Jeg var redd, og på toppen av det hele hadde han overtalt meg til at det var på tide at vi skulle bli foreldre. Jeg ble gravid, og rusfri. Det gikk ikke lange tiden før jeg ikke taklet han i “edruelige” øyne og ringte politiet, forteller Maria.

Inn på sykehus
Det ble husbråk hos Maria og kjæresten, og politiet kom og fant en såpass stor mengde hasj at han ble bura inne. – Jeg satt igjen alene, og siden det har vi aldri snakket sammen. Jeg hadde ingen plass å være og fikk etterhvert dårlig samvittighet av å overnatte rundt hos folk. Jeg så bare en mulighet, legge meg inn på psykehus; gratis sengeplass og mat.

Abort
Maria var gravid og fikk utført provosert abort. Hun har siden vært lenge i behandling for cannabisskadene og fått bearbeidet noen av sine traumer. Hun er igjen skoleelev. Det ser lyst ut for Maria nå. – Hasjverdenen er en kynisk, paranoid liksomverden som suger livet ut av deg. Hasj er ikke ufarlig i det hele tatt, avslutter Maria.

alt

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...