Skriv ut Skriv ut

Jenter på LAN

Antallet jenter som kommer på LAN øker for hvert år som går. Av totalt 447 påmeldte i år var 36 av dem jenter.

Viktoria Isaksen (20) er jente på TromsøLAN. – Det er egentlig ganske greit. Man får mer oppmerksomhet, og noen blir litt overrasket. Jeg tipper det er mange av jentene som sitter hjemme og spiller en del på fritiden som ikke gidder å komme på LAN, så det er nok fler av oss enn det virker som, mener Viktoria.

Kommer med kjæresten
Det er også mange som kommer for å være sammen med kjærestene sine, det gjør jo jeg også, men det er ikke den eneste grunnen til at jeg er her. Jeg hadde sikkert dratt på LAN uansett. Jeg har vært på LAN før uten å ha hatt noen spesielt bra PC. Da har jeg sett på serier, spilt små internettspill, gått rundt og vært sosial og spilt Nintendo DS som er en liten håndholdt konsoll. Så langt har jeg deltatt på tre TromsøLAN, samt et par mindre LAN. PC-en jeg bruker nå er et stort rosa monster jeg har lagt kr 16 700,– i, så jeg spiller en del, sier Victoria.

Vennegjenger
Det er samhold mellom gutter og jenter på LAN. Det er vennegjenger her. Noen vennegjenger består kun av jenter, andre har bare med seg kjærestene sine. Det handler om bekjentskap. – For min del hadde vi på forhånd arrangert hvem som skulle sitte hvor ved et bord, slik at vi fikk så mange bekjente som mulig sammen. Det ble ganske mange jenter på et hjørne, men det er fordi vi er en liten gjeng med jenter som spiller, forteller hun.

Positivt
– Det å være jente når det kommer til gaming opplever jeg som positivt. Jeg har faktisk bare fått positive tilbakemeldinger når jeg i spill har sagt at jeg er jente. Jeg spilte Guild Wars 2, og en person kom og sa at karakterene våre lignet, og så spurte han om jeg var jente på ordentlig og jeg sa “jepp”. Personen ble positivt overrasket og vi fortsatte å spille litt sammen. Selv om det er mange jenter rundt om i hele verden som spiller regelmessig, er det fortsatt mange gutter som ikke skjønner at jenter kan spille, de også. Noen ganger reagerer folk negativt på at jenter spiller med dem. En venninne av meg spilte et online-spill i en gruppe, og hun ble kastet ut da de skjønte at hun var jente, selv om hun var kjempegod. Det er jo litt synd. Men de aller fleste er positive til det.

Alle like skitne
Hygienemessig er nok ikke jenter mer renslige enn gutter på et LAN. De blir like skitne og svette, de også. Jentene ved vårt bord har stort sett bare gomlet i seg godteri og potetgull, sittet foran skjermen og bare spilt til de ble svett. Personlig orket jeg ikke en gang å pusse tennene eller bruke deodorant, så da jeg kom hjem følte jeg meg litt ekkel, men under LAN-et brydde jeg meg ikke egentlig, forteller Victoria.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...