- Virkelig - https://virkelig.no/dev -

Let’s face it, jenter er vakre

Av og til forstår jeg ikke mitt eget kjønn. Og med av og til mener jeg daglig. Det er så mange små og viktige ting jenter gjør som får meg til å legge hodet på skrå, rynke øyenbrynene og ønske meg vekk.

En av disse tingene som jenter gjør er kanskje hovedgrunnen til at jeg fra tid til annen kunne ønske jeg stod når jeg tisser. Jenter blir ikke fornøyde med seg selv. Aldri. Jenter kan ha feilfri kropp, fantastisk hår, lange ben, pene øyne, bra hud og generelt bare være nydelige. Istedenfor å nyte alle hodene som snur seg når de går forbi, eller vinden og stillheten som oppstår når de entrer et rom, kjenner jenter trangen til å finne en feil så sterkt at det er umulig å stoppe dem. “Overleppa mi er litt for smal”, eller “øyenbrynene mine er ikke helt like”, er klager som da gjerne kommer fra disse gudinnene av noen kvinnemennesker.

Det aller verste er at det er genuine bekymringer. Hun er helt oppriktig ikke fornøyd med seg selv. Og er ikke gudinnen av skjønnhet fornøyd med seg selv, kan jo ikke den smålubne venninna heller være det, eller? Vi andre jenter syns hun er så teit som ikke klarer å være fornøyd med hvordan hun ser ut, før vi går i speilet og ser på nesa som godt kunne vært litt mindre. Alle jenter har eller har hatt den venninna som med glede nå og da påsto at “jeg er så feit”, eller “håret mitt er helt forferdelig i dag”, kun i den hensikt å få det motsagt. Alt de vil da er å få bekreftet at det ikke stemmer, og ingen skade skjer om man i tillegg kommer med et kompliment. En greie jeg heller ikke forstår. Alt man får ut av det er jo et påtvunget kompliment, ved siden av å fremstå som utrolig usikker. Er det ikke da bedre å bare forbedre de tingene man misliker? Er du feit så drar du og trener, og om håret ditt ser forferdelig ut så kan du jo prøve å dra en børst gjennom det. Mest sannsynlig ser det bra ut uansett, det er bare du som har feil perspektiv. Men er du så uheldig at du er født med for eksempel tynt hår, så tenker jeg at akkurat det får du ikke endret på uansett. Med mindre du skal feste falskt hår på ditt eget så det virker tykkere. Men ja, det er lettere å bare være fornøyd med det du har!

For jenter spiller det ingen rolle om man ser ut som om man burde være på alle forsidene av alle magasinene i bladhylla, eller om man er litt uheldig på kvisefronten i ansiktet. Vi blir aldri fornøyde. Og vi vil alltid ha det som vi ikke har. Jenter med kort hår vil ha langt, jenter med langt hår klipper seg. Hun som har rett hår vil ha krøller, og hun som har krøller retter håret. Jeg klarer ikke å begripe hvordan det kan være så hinsides umulig å bli fornøyd med seg selv. Selvsagt har jeg ting jeg misliker med meg selv jeg også, men jeg tar mascara på så øyenvippene skal virke lengre, og jeg prøver å trene kiloene bort. Eller så prøver jeg bare å lære meg å like det. Jeg prøver å lære meg å like de tingene jeg kunne ønske så litt bedre ut, eller høyden som kunne hatt et par ekstra
centimetre. Og de dagene det fungerer er utrolig deilige. Selv tror jeg at jenter har det mye bedre og mye morsommere når de kan gå ut og tenke: “ja, bare stirr du, men jeg vet jeg ser bra ut”. Det er absolutt ikke det enkleste i verden om man er misfornøyd med det man ser i speilet. Men det er absolutt verdt et forsøk. Fordi, let´s face it, jenter er vakre.