Skriv ut Skriv ut

Maureen

Foto: Kai HagenHun er 14 år gammel og kommer fra en landsby i Uganda.

Hun er tydelig glad og stolt. Maureen har vært i Norge og USA. – I Norge har jeg vært her i Tromsø og i Bergen. Jeg liker å reise. Jeg får lære om andre kulturer og se andre land. Jeg har lært meg litt norsk. Jeg kan si tusen takk, sier Maureen høyt og tydelig. Vi ler litt sammen. – Jeg føler at jeg bli godt mottatt av alle når vi er ute og reiser. Når jeg blir stor, vil jeg bli lærer, for da kan jeg lære barn om Gud, og om hvordan verden er, stråler Maureen.

Sterk historie
– Jeg bodde i landsbyen sammen med bestemor, fordi mine foreldre døde da jeg var baby. Jeg husker dem ikke, men savner dem. Min bestemor var veldig gammel og kunne ikke ta vare på meg. Vi tok kontakt med Watoto, og de kom og hentet meg. Der fikk jeg nye søsken og en ny mor. Det er min familie nå. Nå har jeg alt: skole, mat og en god og ordentlig familie, forteller Maureen.

Drømmen
– Jeg skulle ønske at Gud ga meg masse penger og klokskap, slik at jeg kunne hjelpe landet mitt, Uganda. Jeg ønsker å bli musiker. Jeg danser og synger på fritiden også. Det er ikke skremmende å ha konsert, fordi vi ber til Gud før hver konsert og velkommer Den hellige ånd for å hjelpe oss å dele sangen med publikum, avslutter Maureen.

Foto: Kai Hagen

Foto: Kai Hagen
Foto: Kai Hagen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...