Skriv ut Skriv ut

Om Virkelig

Gatemagasinet VIRKELIG er et nordnorsk gatemagasin som selges og distribueres i Tromsø, Harstad, Finnsnes og Mo i Rana. Som det ligger i ordet; et gatemagasin selges på gata. Virkelig er levebrødet til 200 registrerte selgere. Selgere har det til felles at de kan kalles vanskeligstilte. Det vil si at de lever sitt liv på kanten av det etablerte; i narkosykdom, fattigdom eller psykiske lidelser. Langt på vei de fleste av våre ansatte selgere opiatavhengige; mennesker som daglig inntar medisin for å overleve. Det vi på folkemunne kaller narkotika.

Gatemagasinet VIRKELIG forsøker å ufarliggjøre vanskeligstilte mennesker gjennom å synliggjøre dem. Virkelig gir selgerne en mulighet til å ha en verdig jobb. De beste selgerne har helt avsluttet sin kriminelle løpebane; et liv som var nødvendig før VIRKELIG kom til verden for 5 år siden. 

Gatemagasinet VRKELIG selges på gata for 50 kroner. 25.- av disse kronene går rett i lomma på selgeren. De 25.- kronene er skattefrie og får ingen konsekvenser for trygdeutbetalinger eller andre stønader. Det er en belønning for å prøve å skape et verdig liv. Med verdighet kommer ofte ønsket om et liv i rusfrihet.

Gatemagasinet VIRKELIG gir verdighet til mennesker som ønsker å få sine liv på beina. Det hele er også en sosial øvelse for både kjøper og selger. Selgeren kan se et medmenneske rett i øynene, og gjøre en handel med en medborger som likemann. Som kjøper kan du få kontakt med mennesker du tidligere aldri ville fått kontakt med, og dette bryter med stigma som omgir russyke mennesker. Du oppdager at et menneske ikke bare er det du ser, men har et indre; er en sønn, datter, bror, onkel, kjæreste og barnebarn.

Eirik Junge Eliassen
Ansvarlig redaktør

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...