Skriv ut Skriv ut

Sliten Trond – Kampklar Eirik

Etter nesten 4 år med VIRKELIG døgnet rundt trenger redaktør Trond Schjefstad å lade batteriene,
prestestudenten Eirik Junge Eliassen overtar roret.

Er det alvorlig, Trond?

-Tja, jeg kjenner meg sliten og inspirasjonsløs. Jeg er tappet for krefter og ute av stand til å lede en så pulserende redaksjon som Virkelig. Det krever sin mann, og jeg kjenner også at magasinet har godt av å bli sett på av nye øyne. Jeg er også sikker på at selgerne og det administrative apparatet er godt ivaretatt av fotosjef og daglig leder Lill Kræmer. Resten av gjengen med Trine-Lise Lockertsen i spissen har all den erfaringen den nye redaktøren mangler. Dette kommer til å gå bra, jeg ser allerede at Eirik staker ut en ny kurs for Virkelig. Bare han ikke fyller magasinet med Jesus, så folk tar feil av Virkelig og Vakttårnet, ler Trond.

Nyredaktøren gliser med hele sitt hårete ansikt. – Jesus er mellom alle linjene. Det foregår mange jesushistorier hver dag i Virkeligverden. Et varmt møte mellom en kjøper og en sliten narkosyk selger. Hver dag i virkeligverden får vi beviser for at mennesker øker sin verdighet ved å selge magasinet. Virkelig har tatt parti. Virkelig er til for våre svakeste søsken. På denne måten trenger jeg ikke evangelisere i Virkelig. Den jobben går av seg selv. Jeg skal derimot prøve å gjøre magasinet litt mer sexy, gliser halvpresten.

Trond smiler også gjennom et slitent blikk. Han har sovet lenge i dag. – Pokker, sier Schjefstad, det ringer fra fjern og nær. Nå var det en som mente at det manglet en jakke i en butikk etter at en virkeligselger hadde vært der. Virkeligselgerne er ikke ungene våre, de er russyke folk som er gitt en sjanse til å rette opp ryggen gjennom å selge et magasin. Jeg kan ikke stå til ansvar når en virkeligselger stjeler noe eller sparker en vekter i leggen. Jeg håper det ikke skjer mens de selger Virkelig, men skjer det er det en sak for politiet, ikke meg, sier Trond Schjefstad, som sies å ha et helt eget faderlig lag med narkosyke mennesker. – Et nært familiemedlem av meg ble ranet av en virkeligselger, da tok jeg det svært personlig, sier Virkeliggründer Trond Schjefstad. Virkeligredaksjonen og selgerne ute i gata takker Trond for jobben han har gjort til nå, og alle håper at han kommer snart tilbake.

Redaktørene

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...