Skriv ut Skriv ut

Taekwondo-Ahmed

Ahmed Nordin (22) har trent seg til grønt belte i taekwondo. Ivan Tzatchev er læreren hans.

Karlsøygutten Ahmed er til daglig altmuligmann på ASVO. Han er også trommeslager i orkestrene Alfheim Rockers og Blinklys, når han ikke maler bilder eller er på trening. – Æ begynte på taekwondo for to år siden, æ e gla i sport og like å trene på mønstran man gjør med kroppen i taekwondo, sier Ahmed.

Ahmed avslører litt av idrettens hemmeligheter. – Det gjeld å være rask og ikkje komme for nær. Gå i angrep og trekke sæ fort tellbake. Det e ikkje så tungt å trene, æ blir ikkje så sliten. Æ e ganske sterk, det blir æ også på jobb der æ bær eske rundt omkring, stable og ordne, forteller Ahmed.

Han trener to ganger i uka. – Æ går på trening både på Alfheim og på Prestvannet. Æ digge treneren, han Ivan. Han e trivelig og flink, og god tell å lære bort. Æ har fått ei taekwondobok hos han Ivan. Æ huske alt som står i den, og har blitt så myk av all treninga. Æ kan sparke foten helt opp tell skuldra, ler Ahmed over en kaffe.

Han har gått gradene. – Først har man hvitt belte, så hvitt med gul stripe. Så får man gult, deretter gult med grønn stripe. Så får man grønt belte. Det har æ no. Om ei stund skal æ få blått belte, men æ må bli litt sterkere først, sier Ahmed som innrømmer at han er litt nervøs før graderingene. Men til nå har det gått bra. – Æ glede mæ tell æ kommer tell rødt belte, førr da kan æ begynne å knuse planka, forteller han.

Han anbefaler sporten av mange årsaker. – Æ trur man blir en bedre kjæreste av å trene taekwondo, avslutter Ahmed med et smil.

Foto: Trine Lise H. Lockertsen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...