Skriv ut Skriv ut

Turid ble 60 år i 2011: Dette er liv nummer to

Foto: Trine Lise Halmøy LockertsenJeg føler meg ikke gammel, jeg er frisk, og ting fungerer som de har gjort i alle år. Det er kun når jeg skriver 60 år, at jeg tenker over det.

Turid W. Uteng er en aktiv kvinne med mange jern i ilden. – Det er mange ting som tar opp tiden min. Jeg og min mann driver med litt catering på Sjøtun Brygge. Dette tar en del av min fritid i tillegg til familie og skjønne barnebarn. Jeg har fulltidsjobb i Tromsø og pendler hver dag.

Energisk?
– Energien har man sikkert forbauset mange med. Jeg trimmer hver morgen før jeg drar på jobben. Det gir en god start på dagen. Liker å gå tur, men det blir helst i helgene. Da bruker jeg av og til å låne hunden til dattera mi, noe som gir litt mer fart over turen. Vi har lysløype i Kattfjorden, så av og til blir det litt skigåing også, forteller Turid.

Gir alderen begrensninger?
– Nei, man er friere enn før, man har ikke småbarn og kan reise mer. Ferien deles nå i to, vår og høst. Mannen min og jeg liker å reise, og Altea i Spania har vi besøkt ofte de siste årene.

Forskjellen på deg og din mor som 60?
– Mamma var veldig aktiv. Hun kjørte opp til sertifikat og kjøpte seg bil da hun fylte 60. Hun jobbet til hun var 67 år. Hun var hjemmeværende med barn, mens jeg gikk ut i jobb da jeg var 16. Mamma likte å gå tur og likte å gå på ski, så dette ligger kanskje litt i genene, vil jeg tro. Jeg har nok en annen måte å tenke på livet enn min mor. Jeg tror på tankens kraft. Gode, positive tanker gir meg gode opplevelser, det er min erfaring. Jeg forventer det beste og holder fokus på alt som er bra i livet. Det man sender ut får man i ti fold tilbake, så da er det hele enkelt synes jeg. Dette er min filosofi. Min mor delte ikke min oppfatning på dette området. Hennes generasjon hadde forventninger i det daglige livet å leve opp til, sier Turid.

Har du vært fotomodell før?
– Nei! Det var grusomt å debutere. Jeg er kanskje som mange andre, jeg liker ikke å se bilder av meg selv. Det gikk greit, men det var uvanlig og jeg følte meg litt stiv og rar, men bildene gir nok et godt inntrykk av meg, avslutter hun.

Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen

Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen
Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...