Skriv ut Skriv ut

Underskrifter for 103

Kommunen har kutta åpningstidene for Kafé 103.

Først fikk de vite at det skulle bli lengre åpningstider. – Så ble det innskrenkninger i stedet. Stengt mandager og fredager. Altså bare tre dager i uka med mat og samlingstilbud for oss, sier Holger, som er irritert på kommunen.

Ingen andre tilbud.
Det vil si at det ikke finnes tilbud. – Mange kommer jo ikke inn på vanlige kaféer. Langt mindre har de råd til kjøpe noe. 103 har også vært et flott tilbud til de som må komme inn til byen hver dag for å få medisinen sin. Særlig da er det godt med en billig matbit, sier Holger.

Konsekvenser.
Holger mener at konsekvensene er alvorlige. – Noen velger å stjele i butikker. Rota til alt vondt er å ikke ha et holdepunkt, men bare gå å slenge rundt. De fleste er jo i LAR nå, og prøver å komme seg på bedre veier. Det virker som vi motarbeides, mener Holger.

Går mot vinter.
Det hele er veldig rart.  – Kommunen kunne vel løst dette med frivillige eller via NAV. Dette er ikke holdbart, vi går mot vinter og ting blir bare verre. De som bor på natthjemmet har heller ingen plass å gjøre av seg om dagen. Der kommer man inn seint på kvelden, og blir kasta ut tidlig om morgenen, forteller Holger, som har sammen med venner startet en underskriftskampanje mot innskrenkingen av tilbudet på café 103.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...