Skriv ut Skriv ut

Virkelig feiring

Gatemagasinet Virkelig markerte fem år på gata med plateslipp.

Klokka er 20.04: Folk har kommet inn i løpet av den siste halvtimen, lokalene begynner å nærme seg fulle. Latteren og den frie flyten av mennesker som snakker ser ut til å roe seg. Redaktør Junge Eliassen entrer scenen og tar mikrofonen.

Godt salg allerede
Gladmeldingen han kommer med får frem jubel, “Plata fra gata” har allerede solgt i over 1200 eksemplarer. –Vi har ikke tenkt å snakke bort hele kvelden, men noen ord må sies. Grunnen til at Gatemagasinet Virkelig startet opp, var at selgerne skulle få legge kriminaliteten bak seg. Formålet med Virkelig er å fremme engasjement og selvhjelp blant russyke, psykisk syke og mennesker som vil tilbake til livet. Selgerne som selger Gatemagasinet Virkelig er de som vil noe i livet, de vil ut av rusen og de vil videre i livet, det er belønningen for dette. Videre forteller Eirik at Tromsø var den andre byen i Norge med et eget gatemagasin, og med det ber han tidligere redaktør, Trond Schjefstad, opp med ordene – Vi skal aldri glemme den jobben du har gjort, motta denne blomsten, Trond.

Artistene
Etter blomsteroverrekkelsen kommer et utvalg av sangerne fra plata på scenen. Kine Yvonne Berntsen fremfører “7 feet below” og “I do.” Kines sanger setter stemningen rask, og gjester beskriver stemningen som lun og varm. Etter Kine kommer både Anne Nymo Trulsen, Lisa Marie Skoglund, June Egerton,  Dagny Norvoll  Sandvik , Johanne Ballovarre og Ann Christin Hansen. Sangene som spilles er preget av kloke ord, mye stemning og kraftfulle stemmer.

Stemning
Musikk og toner fyller lokalet i over to timer. Øyne har fulgt varsomt med, og smilene har vært fremtredende. Stemning. –Vi må huske på hvem som egentlig fortjener denne kvelden. Vi har en ambisjon og et budskap, og vi tror at denne plata forbedrer livet til mange mennesker, forteller Junge fra scenen. Kvelden har til nå gitt ly for mange. Lyttende, smilende, glade og tankefulle mennesker har vært innom. Lokalet er fullt store deler av kvelden, og stemingen har vært lun.

Rytmer
”Skada Vara” avslutter kvelden. Keyboard, gitar, trommer og trompet bidrar til å la stemningen gli sakte over til energisk. Ska-rytmene, blandet med hiphop og punk, er med på å trekke folk til dansegulvet, og det fylles raskt opp i løpet av de to første sangene. Det energiske Tromsø-bandet var der for å innfri løftet sitt, og de løftet taket den siste delen av kvelden. Kvelden ble avsluttet med et jublende fullt dansegulv og sangen “alt kan repareres”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Les også...